Težak poraz u Vukovaru

U 10. kolu 3. HNL Istok nogometaši NK Valpovke gostovali su u Vukovaru kod nogometaša HNK Vukovar 1991. Po hladnom i kišnom vremenu nogometaši Valpovke ,nisu se mogli oduprijeti kvalitetnijem i razigranijem protivniku. Utakmica je završila 5:0 za domaću momčad. Rezultat je nažalost u potpunosti realan.

Vukovarci su nastavili pobjedničku seriju, treće uzastopno slavlje Bulatove momčadi polako dovodi stvari na svoje mjesto i jedan od glavnih favorita za titulu ide prema kotama na kojima smo ga i očekivali. Prvo ime današnje pobjede bio je iskusni Josip Barišić koji je postigao hattrick, dok su po jedan zabili Lugo i Marin Knežević.

– Prvenstveno čestitam svojoj ekipi na htijenju, zalaganju i ozbiljnosti od prve do posljednje minute. Protivnik je bio u podređenom statusu svih 90 minuta, ali im apsolutno čestitam na fair play igri i želim im puno sreće u nastavku sezone. Mi moramo samo nastaviti ovako, ostati ponizni, skromni ali u igri goropadni – komentar je Ante Bulata, trenera Vukovara.

– Čestitam domaćinu na zasluženoj pobjedi, mogu reći da su oni za nas rang više, bili su bolji tokom svih 90 minuta. Kod 1:0 imali smo šansu za izjednačiti, sve ostalo je otišlo na njihovu stranu, kaznili su svaku našu grešku kako to rade prave ekipa. Svojim momcima nemam što zamjeriti, dali su maksimum, borili se ali nekad se jednostavno naleti na boljeg. Ništa, idemo iz ovoga nešto naučiti i spremati se za protivnike koji su nama ravnopravni i protiv njih pokušati skupljati bodove – izjavio je Goran Brkić, trener Valpovke.