Svečanost otvaranja obnovljenih prostorija kluba

U srijedu, 26. kolovoza 2020.g., svjedočili smo svečanom otvorenju obnovljenih klupskih prostorija nogometnog kluba „Valpovka“. Nakon više od 40 godina, od posljednje obnove, klub zasluženo ima sve uvjete za normalan i nesmetan razvoj nogometa.

Na projektu je radio Valpovački poduzetnički centar d.o.o. Valpovo u suradnji s upravnim odjelima Grada Valpova, a vrijednost projekta je 1.852,661 kunu.

Na samom početku svečanosti prisutnim gostima obratili su se gradonačelnik Matko Šutalo, predsjednik kluba Marko Barišić i Željko Bel, tajnik Županijskog nogometnog saveza.

Događaju je nazočilo mnoštvo bivših igrača i klupskih djelatnika koji su izrazili oduševljenje novouređenim prostorijama kluba i sportskim terenima.

Odigrana je revijalna utakmica između djece iz omladinskog pogona kluba, a nakon toga i prvenstvena utakmica 2. kola III. HNL Istok između domaćina NK „Valpovke“ i NK Našica koja je završila rezultatom 2:2.

„Valpovka“ je klub sa stoljetnom tradicijom kroz koji je prošlo na tisuće igrača, a neki od njih zasigurno će ostati upisani u povijest kao legende hrvatskog nogometa. Upravo oni motiv su svima, posebno mladim igračima, da marljivo rade i treniraju, da se afirmiraju kao igrači, ali prvenstveno kao ljudi.

Prije nešto više od tri godine jedna od stvari koju je gradonačelnik Matko Šutalo, na čelu Grada i Valpovačke nezavisne liste, odredio kao prioritet jest sport kao nositelj društvenog života u našem gradu.

Tadašnja situacija u „Valpovci“ bila je izrazito teška. Bez uređene škole nogometa, s malim brojem članova, seniorskom ekipom koja se godinama natječe u niželigaškim rangovima natjecanja te derutnim klupskim prostorijama opstojnost kluba bila je dovedena u pitanje. Na zamolbu gradonačelnika vođenje kluba preuzeo je tadašnji kapetan seniorske ekipe Marko Barišić. Kao prioritet je postavljena omladinska škola jer to je ono što je klubu godinama nedostajalo. Sada, nakon samo tri godine, NK „Valpovka“ ima organiziranu i jasno strukturiranu školu nogometa koja broji više od 150 registriranih igrača. To je temelj i ponos kluba i to je ono što nas sve skupa najviše veseli.

Ne možemo izostaviti seniorsku momčad koja ima punu podršku predsjednika i gradonačelnika, a Grad je konačno stao iza najvećeg valpovačkog sportskog kolektiva. To su prepoznali i igrači te ukazano povjerenje opravdali na terenu. Njihov veliki angažman i zajedništvo rezultirali su time da nakon punih 14 godina klub napreduje dva ranga više. „Valpovka“ se konačno vratila na mjesto koje joj zasluženo pripada.

Sada klub ima obnovljene klupske prostorije, uređene terene, jaku seniorsku momčad, posloženu školu nogometa, stručne trenere i ozbiljnu upravu na čelu s predsjednikom Barišićem. Po obećanjima Hrvatskog nogometnog saveza trebali bi izgraditi i teren s umjetnom travom, kako bi trenažni proces podigli na jednu još višu razinu.