Novi igrač NK Valpovke je Mario Žaja

Mario Žaja novi je igrač NK Valpovke Valpovo. Mario dolazi iz susjednog NK Belišća gdje je proveo protekle 4 godine.

Mario je počeo igrati nogomet u rodnom Belišću gdje je prošao omladinske kategorije te nastavio igrati za seniore. 2010. godine prelazi u NK BSK Termia Bizovac gdje se zadržava 2 sezone nakon kojih prelazi u NK Valpovku, ali samo jednu polusezonu te se vraća u NK BSK Termiu i igra još jednu sezonu. Nakon toga, 2013. godine, vraća se u NK Belišće gdje se zadržava dvije sezone te odlazi u Zagreb gdje igra za NK Dinamo Odranski Obrež. Nakon odigrane jedne sezone ponovno se vraća u NK Belišće, ali nakon samo jedne sezone odlazi u 2. HNL u NK BSK Bijelo brdo. U Bijelom brdu zadržao se samo jednu sezonu kada se ponovno vraća u NK Belišće gdje je igrao do danas i prelaska u NK Valpovku.

Igra na poziciji stopera ili lijevog bočnog igrača i kao “stariji” igrač svojim znanjem i iskustvom u višim rangovima hrvatskog nogometa može puno pomoći klubu, pogotovo mlađim igračima.

Zahvaljujem se upravi kluba, treneru i sportskom direktoru na ukazanom povjerenju. Veselim se visokim ambicijama NK Valpovke u 3. HNL Istok. Također, posebno me veseli ponovno se vratiti među “zelene” i obući zeleni dres. Smatram da svojim znanjem i bogatim nogometnim iskustvom mogu povesti NK Valpovku prema mjestu na nogometnoj karti koje joj pripada, a isto tako pomoći u odgoju mladih generacija koje će me naslijediti. Nadam se da ću odigrati i nekoliko utakmica uz brata Krunu koji je također dio zelene svlačionice. Ovim putem bih pozdravio sve navijače NK Valpovke kojima obećajem da ću dati sve od sebe za zeleni dres. – rekao je Mario pri dolasku u klub

Dobro došao Mario!