NK Sloga Nova Gradiška – NK Valpovka Valpovo 2:2

Zbog utakmica hrvatskog kupa, 5. kolo 3. HNL Istok odgođeno je za 16.09.2020.. NK Valpovka gostovala je u Novoj Gradiški gdje su odigrali utakmicu protiv domaće NK Sloge.

I jedni i drugi tražili su prve pobjede ove sezone, ali ipak put do nje još nisu pronašli. Bolje bod nego ništa, ali u trenutnoj situaciji ovaj malo znači i jednima i drugima, iako naravno, bod u gostima nikad nije loš pa nešto više razloga za zadovoljstvo imaju u Valpovu. Tomislav Marjanović je sredinom prvog poluvremena donio prednost Slogi koja je stajala sve do 52. minute kada poravnava Filip Stanić,a  deset minuta nakon njega i Emanuel Mutshaus pogađa domaću mrežu za preokret Valpovke. No, nije dugo trajalo veselje Zelenih, 3 minute kasnije konačnih 2:2 postavlja mladi Karlo Fisher.

– Odigrali smo utakmicu u kojoj smo ponovili greške iz prethodnih utakmica, gdje smo prvo poluvrijeme poveli solidno odigrali i promašili nekoliko šansi. U drugom poluvremenu izašla je neka druga ekipa i primimo dva naivna gola. Vratili smo se golom u utakmicu, ali nismo uspjeli do kraja zabiti za pobjedu. Čestitke protivniku na fer i korektnoj igri – rekao je trener Sloge Miroslav Pavišić.

– Čestitam mojim igračima i domaćinu na jednoj fer i korektnoj utakmici. U prvom poluvremenu domaćin dosta bolji, možda i za dva gola prednosti. U nastavku smo se malo presložili, uveli svježe snage s klupe i preokrenuli i onda nažalost dobili gol iz naše nesmotrenosti. Pohvale mojim dečkima, iako nam je problem srijeda, neki su trčali da stignu s posla, neki su nam i nedostajali i to stožerni igrači. Imamo sada dva dana za rekuperaciju, malo ćemo se drugačije složiti za Slavoniju koja je sjajna, furiozna, no mi smo domaćini i nećemo puno kalkulirati, idemo na pobjedu – komentar je trenera Gorana Brkića.