Najava utakmice HNK Đakovo Croatia – NK Valpovka Valpovo

U sklopu 4. ,kola 3. NL – Istok gostujemo u Đakovu ko HNK Đakovo Croatia. HNK Đakovo Croatia trenutno drži . mjesto na tablici sa jednom pobjedom i dva poraza uz gol razliku 1 – 5, dok NK Valpovka zauzima 7. mjesto sa jednom pobjedom, jednim neriješenim rezultatom i jednim porazom uz gol razliku 4 – 3.

Nakon što smo u prošlom kolu u zadnjim minutama ostali bez boda u Našicama, ponovno idemo u goste kod pomlađene i poprilično promijenjene  ekipe iz Đakova, za razliku od prošlih sezona, koje vodi iskusni trener Igor Budiša. Ponovni gubitak bodova mogao bi unijeti mali nemir u svlačionicu pred utakmicu sa NK Slavonija Požega stoga stručni stožer treba napraviti sve kako bi razdrmao momčad i iz Đakova se vratio sa pozitivnim rezultatom.

Kroz povijest ova dva kluba su se u više navrata susrela, kako u prvenstvu tako i u prijateljskim utakmicama. U sezoni 1992./93.  vodila se velika borba za prvo mjesto upravo između ova dva kluba i NK Croatia Đakovo ( tada su u Đakovu postojala dva kluba, NK Croatia i NK Đakovo ) ušao je u 2. HNL sa jednim bodom ispred NK Valpovke. Tadnji susreti odigrali su se u sezoni 2020./21. kada smo u Đakovu izgubili sa 3:0, a u Valpovu pobijedili 1:0.