4. kolo 3. HNL Istok NK Valpovka Valpovo – NK Oriolik Oriovac 0:1

U 4. kolu poraženi smo na domaćem terenu od NK Oriovac Oriolik 0:1. Još jednom se potvrdilo staro nepisano nogometno pravilo, kada ne zabiješ –  primiš. Teško je i opisati što su promašili nogometaši NK Valpovke. Naravno, kazna je stigla u 60. minuti. Nakon pogreške domaćih igrača u obrani gosti su prihvaćaju poklon i pogađaju za konačnih i zasluženih 0:1.

Mislim da danas zaista nismo zaslužili izgubiti, stvorili smo barem 4-5 odličnih prilika, no nismo ih iskoristili, Oriolik svoju jednu je i zasluženo slavi. Čestitam im na pobjedi, posebice treneru Tomljenoviću. Što se moje momčadi tiče ja im nemam što zamjeriti osim realizacije, igramo dobro, tražimo prostor i stvaramo prilike, a u ovom rangu se promašene šanse kažnjavaju. Nećemo klonuti, idemo dalje raditi i rezultat će doći – izjava je Gorana Brkića, trenera Valpovke.

Bila je to ravnopravna utakmica u kojoj smo po mom mišljenju potpuno zasluženo. Poništena su nam dva gola, iako nisam dobro vidio čini mi se opravdano, nema razloga ne vjerovati sucima jer su vrlo dobro odradili svoj posao. Valpovka me moram reći ugodno iznenadila, igraju vrlo lijep nogomet, imali su svoje prilike no na našu sreću nisu ih iskoristili. Osvojili smo vrlo važne bodove, čestitam mojim igračima na kvalitetnom pristupu i isto takvoj igri – komentar je Milana Tomljenovića, trenera Oriolika.