3. kolo 3. HNL Istok NK Đakovo Croatia – NK Valpovka Valpovo 3:0

U 3. kolu 3. HNL Istok poraženi smo u Đakovu od NK Đakovo Croatia sa 3: 0. Utakmicu je prelomio trenutak pred kraj prvoga dijela kada je sudac pokazao drugi žuti, odnosno isključujući crveni karton Matiji Kalemu. U tom trenutku rezultat utakmice bio je 1:o za domaću momčad. U drugom dijelu uspjeli smo, s igračem manje, podići razinu igre no domaći je vratar svaki puta bio na mjestu. Utakmica je riješena u 69. minuti kada domaćin zabija za 2:0 te ponovno u 76. minuti za konačnih 3:0.

Čestitam svojim igračima na zasluženo osvojena tri boda i puno stvari koje smo odrađivali na treningu danas bilo prikazano. Mislim da publika može biti zadovoljna našom igrom, nekih 20-25 minuta smo malo “propali”, a alati za to ispraviti je razgovor i trening. Pohvalio bih zaista izvrsno suđenje sve četvorice sudaca koji su uz sjajnu komunikaciju odlično obavili svoj posao. Okrećemo se Slavoniji, izvrsnoj momčadi čiju snagu i kvalitetu dobro poznajemo, vjerujem da ćemo se dobro spremiti za taj ogled – rekao je za Hrvoje Bušić, trener Đakova.

Čestitam domaćinu na zasluženoj pobjedi, bili su bolji tokom čitave utakmice. Mi smo novi u ligi, još se učimo i prilagođavamo, nedostajalo nam je nekoliko igrača, a i za nas je ovaj ritam malo naporan, dosta igrača radi i to nam stvara problem. Igrali smo velik dio utakmice s igračem manje, i tako se odlično držali do završnice, imali smo i odličnu šansu kod 1:0 tako da sam ja stvarno zadovoljan svojom momčadi. Sad ćemo se malo rekuperirati i dobro spremiti za Oriolik, učinit ćemo sve da dođemo do prve pobjede na našem terenu  – izjavio je Goran Brkić, trener Valpovke.